Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Cum motivează Judecătoria Bălți…

DOC Cum motivează Judecătoria Bălți excluderea candidatei „Șor” Marina Tauber din cursa pentru Primăria Bălți

Judecătoria Bălți a admis sâmbată cererea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea candidatei Partidului Politic „Șor” Marina Tauber din cursa electorală pentru Primăria de la Bălți.

În Hotărârea motivată a Judecătoriei Bălți se menționează că instanța de judecată ține să menționeze că solicitarea reclamantului cu privire la obligarea Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale nr.2 să emită o hotărâre de anulare a înregistrării concurentului electoral, candidat la funcția de primar al mun.Bălți din partea Partidului Politic „ȘOR,, Tauber Marina la alegerile locale noi din 21.11.2021, este bazată pe „existența unor dovezi suficiente și relevante”.

Hotărârea motivată emisă de magistrata judecătoriei Bălți Natalia Costaș se întinde pe 24 de foi.

(…) instanța de judecată atrage atenția și asupra caracterului continuu şi masiv al încălcărilor din partea concurentului electoral Partidul Politic „ŞOR” şi implicit al candidatului acestuia, Tauber Marina în detrimentul intereselor altor subiecţi implicaţi în procese electorale care limitează în mod substanțial procesul democratic al alegerilor locale pentru funcția de primar al mun.Bălți. Alegerile legale şi transparente din partea concurenţilor electorali şi a altor actori implicaţi în procesul electoral constituie criteriul intrinsec al unei democraţii veritabile”, se menționează în Hotărîrea instanței.

Hotărârea motivată:

Judecătoria Bălți a decis sâmbătă, 4 decembrie, scoaterea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți. Decizia a fost pronunțată de către magistrata Natalia Costaș. Avocații Marinei Tauber au anunțat că vor contesta decizia la Curtea de Apel (CA) Bălți. DETALII AICI

Citește și: Ce urmează după excluderea Marinei Tauber, candidata Partidului ȘOR, din cursa pentru Primăria Bălți