Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc) Averea judecătorilor desemnați în…

(doc) Averea judecătorilor desemnați în funcție la Curtea de Apel de către Igor Dodon

Președintele R. Moldova, Igor Dodon a semnat un Decret prin care a numit în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău  patru persoane: Vladislav Clima, Aliona Danilov, Alexandru Gafton, Ludmila Ursu.

Astfel, potrivit declarației cu privire la venituri și proprietate, în 2015 Vladislav  Clima a obținut peste 154.000 de lei, activând în la Judecătoria Ciocana și peste 69.000 lei la Institutul Național al Justiției (INJ), activând ca lector universitar. Soția sa declară un venit de 4 200 de dolari. Clima mai indică în declarație trei mașini: două Honda CRV  și un Ford Fusion.

Aliona Danilov declară un salariu de peste 170.000 lei obținut la Judecătoria Buiucani, iar soțul ei, angajat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a obținut un salariu de peste 270 000  de lei. Danilov  are în proprietate două apartamente cu suprafața  de 60,4 m.p. și, respectiv,  75,5 m. p. și un automobil marca BMW.

Alexandru Gafton declară un salariu de peste 170.000 lei, obținut din activitatea la Judecătoria Centru și peste 2700 lei obținuți din activitatea la Institutul Național al Justiției. Soția sa, care este medic, indică  un venit de 62.000 lei.  Gafton  deține patru terenuri, un apartament, două case de locuit și un automobil marca Wolksvagen Passat. Alexandru Gafton este și  proprietarul firmei „Cristalex Dent”.

Ludmila Ursu declară un venit de peste 160.000 lei, obținut în funcție la Judecătoria Râșcani, pe când soțul său, care este medic,  indică un venit de  peste 42.000 de lei. Ursu deține două terenuri și două case de locuit cu suprafața de 132,5 m.p și, respectiv, 117,4 m.p.

 

Sursa foto: president.md