Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Au fost constituite completele…

DOC Au fost constituite completele de judecată în cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Lista completă

Președintele interimar al Judecătoriei Chișinău, Nicolae Șova, a emis la 31 decembrie 2021 dispoziția privind constituirea completelor de judecată în cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru anul 2022.

Potrivit dispoziției, în cadrul Judecătoriei, sediul Buiucani, specializat în materie penală, urmează a fi constituite 12 completuri de judecată.

Potrivit documenutului, completele permanente au fost formate fiecare din trei judecători pentru judecarea cauzelor asupra infracțiunilor excepționale de grave, săvârșirea cărora legea prevede pedeapsă cu detențiune pe viață, cauzele penale deosebit de complicate, precum și cele care prezintă o mare importanță socială, cât și pentru judecarea cauzelor privind anumite categorii de persoane.

Dispoziția a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Dispoziția cu lista integrală a completelor de judecată:

Totodată, începând cu 1 ianuarie 2022, sediile Judecătoriei Chișinău se specializează după cum urmează:

– sediul Buiucani – în materie penală și în materie contravențională;
– sediul Ciocana – în materie ce ține de activitatea judecătorului de instrucție;
– sediul Râșcani – în materie de contencios administrativ și în materie contravențională.  

Vineri, președintele interimar al Curții de Apel Chișinău (CA), Anatolie Minciună, a emis dispoziția privind componenţa colegiilor, constituirea completurilor de judecată şi desemnarea preşedinţilor acestora în cadrul instituției pentru anul 2022. DETALII AICI