Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Detalii în dosarul Platon. Rolul…

Detalii în dosarul Platon. Rolul lui Ilan Șor în acest dosar

„Dosarul Platon este pornit încă din anul 2015, iar Ilan Șor este martor și în acest dosar”, a declarat Viorel Morari, șeful Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție.

Amintim că astăzi, 25 iulie, Morari a anunțat că a fost dis­pus man­dat de arest, pen­tru 30 de zile, pe numele lui Vea­ce­slav Pla­ton, care este anun­țat în cău­tare inter­națio­nală. Potri­vit lui, Pla­ton ar fi bene­fi­ciat de cre­dite neper­for­mante în valoare de 800 mili­oane de lei.

Menționăm că, Veaceslav Platon a declarat pentru ZdG că pornirea acestui dosar este o comandă a lui Vlad Plahotniuc. „Con­si­der că acest dosar este unul fabri­cat, bazat pe unele decla­ra­ții făcute de Ilan Șor și ghi­dat de Vlad Pla­ho­t­niuc. Sunt de acord să fiu audiat de către pro­cu­rori prin inter­me­diul unei con­fe­rințe video, care să fie înre­gis­trată și la care jur­na­liș­tii să aibă acces liber… Însă, con­si­der că pro­cu­ro­rii nu vor vrea ast­fel de audi­eri, pen­tru că ceea ce se întâm­plă acum este doar pen­tru binele lui Vlad Pla­ho­t­niuc, con­form pla­nu­lui său, Și ceea ce el face acum este un alt dosar poli­tic”, a menționat omul de afa­ceri Vea­ce­slav Pla­ton.