Principală  —  IMPORTANTE   —   Declarațiile procurorului de la PCCOCS…

Declarațiile procurorului de la PCCOCS Dumitru Raileanu cu privire la perchezițiile care au avut loc în biroul său

Foto: nordnews.md

Percheziţiile în biroul procurorului de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale Dumitru Raileanu au avut loc în cadrul dosarului în care este vizat procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo, în partea ce ţine de examinarea procedurii de revizuire a dosarului din România în care este vizat Vladimir Plahotniuc.

Declarațiile au fost făcute pentru Ziarul de Gardă de procurorul Dumitru Raileanu.

„Revenind astăzi la serviciu, dintr-o deplasare, am primit pentru examinare un demers al Procuraturii Anticorupție, privind examinarea cauzei penale deschise de autoritățile din România, în baza plângerii lui Veaceslav Platon depusă pe numele lui Vladimir Plahotniuc. Astăzi, aproximativ la ora 11:00 am discutat cu un procuror, membru al grupului de urmărire penală, condus de procurorul Victor Furtuna, cu care am convenit că poate face cunostință cu dosarul mâine la ora 10:45. În timpul perchezițiilor această cauză nu a fost însă căutată”, a declarat pentru ZdG Dumitru Raileanu.

În aprilie 2017, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au deschis o cauză pentru constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani, după ce Veaceslav Platon, fost parlamentar și om de afaceri, etichetat drept „raiderul nr. 1 din CSI, a depus o plângere penală în acest sens.

Platon a reclamat autorităţilor române că Vladimir Plahotniuc l-ar fi înşelat şi deposedat de acţiuni la bănci şi companii de asigurare: Victoriabank, Banca de Economii, ASITO, Victoria-Asigurări şi Alfa Engineering. Platon s-a plâns procurorilor români că Vladimir Plahotniuc ar fi pus la cale un „take over” al afacerilor sale prin intermediul autorităţilor din Republica Moldova – Banca Centrală de la Chişinău şi organele de procuratură.

DIICOT din România a confirmat pentru ZdG că instituția a pornit urmărirea penală după un demers al controversatului om de afaceri Veaceslav Platon.