Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Curtea de Apel a respins…

Curtea de Apel a respins recursul avocaților în cazul bebelușului de 12 zile care urma să fie scos din țară

Curtea de Apel a examinat astăzi, 27 februarie, recursul avocaților bănuiților în dosarul copilului de 12 zile, care urma să fie scos din țară. Magistrații au decis să respingă recursurile avocaților. Deciziile sunt irevocabile. Bănuiții rămân în arest.

Amintim că, la 15 februarie, în jurul orei 14:30, în punctul de trecere a frontierei Leuşeni, s-au prezentat trei persoane, doi bărbaţi cu dublă cetăţenie, a R. Moldova şi a României, şi o cetăţeancă a Germaniei, care aveau cu ei un copil străin, născut pe data de 3 februarie 2017. În timpul controlului paşapoartelor, poliţiştilor de frontieră li s-a părut suspect că un bebeluş de doar 12 zile nu este însoţit de părinţi, fiind dus în altă ţară pentru „a se odihni”. Aşa că bănuiţii au fost interogaţi separat. Întrucât se încurcau în declaraţii, verificările au durat mai bine de patru ore.

La 17 februarie, magistraţii Judecătoriei Chişinău (sector Centru) au decis că ambii părinţi şi femeia din Germania vor fi plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile, iar complicele ei moldovean va sta 20 de zile în izolator.

Citiți articolul despre acest caz aici.

Foto: captare video realitatea.md