Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Cum (NU)am avut acces…

(VIDEO) Cum (NU)am avut acces la justiție pe cazul Filat

În acest reportaj se poate vedea în ce condiții se muncește pe holurile judecătoriilor, în special când sunt dosare de rezonanță. Dosarul în care ex-premierul Vlad Filat este cercetat penal pentru trafic de influență este unul dintre dosarele în care presa a avut prea multe restricții de liberă circulație și acces la informații. 

Sursa Video: www.ZdG.md

La ședința din 27 iunie în care s-a examinat dosarul lui Vlad Filat de la Judecătoria Buiucani au fost observate o serie de situații în care jurnaliștilor le-a fost limitat accesul în incinta judecătoriei și în preajma sălii de ședință unde a avut loc procesul de judecată. Presa nu a avut posibilitatea să participe la niciuna dintre cele peste 50 de ședințe care au avut loc în ultimele șapte luni. De asemenea, o bună parte dintre jurnaliștii prezenți nu au putut intra nici la pronunțarea sentinței, chiar dacă aceasta trebuia să fie publică. Scuza autorităților a fost că în sală nu este suficient spațiu așa încât să poată intra toți doritorii.

Chiar și așa, după pronunțarea sentinței de condamnare a lui Vlad Filat, jurnaliștii au solicitat magistraților permisiunea de a discuta cu ex-premierul, dar aceștia au preferat să se retragă fără a se pronunța pe marginea acestui demers. Ca rezultat, cei de la Pantera s-au grăbit să-l scoată în regim de urgență pe Vlad Filat, fără a-i da posibilitatea să discute cu reprezentanții mass-media.

Ex-premeirul Vlad Filat, acu­zat într-un dosar pen­tru coru­pere pasivă și tra­fic de influ­ență, a fost con­dam­nat la 9 ani de închi­soare cu exe­cu­ta­rea pedep­sei într-un pene­ten­ciar de tip închis. Deci­zia nu este una defi­ni­tivă și poate fi ata­cată la Cur­tea de Apel în ter­men de 15 zile.

Referințe:

Sursa Video: www.Curaj.TV