Principală  —  IMPORTANTE   —   CSM a desemnat noi șefi…

CSM a desemnat noi șefi interimari CA Cahul și Judecătoria Chișinău

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a desemnat trei președinți interimari și un vicepreședinte interimar la patru instanțe din țară. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de marți, 2 noiembrie.

Astfel, începând cu 11 noiembrie, magistrata Galina Vavrin va exercita interimatul funcției de președintă a Curții de Apel Cahul, iar magistrata Stela Procopciuc va exercita interimatul funcției de vicepreședintă a Curții de Apel Bălți.

Din 3 noiembrie, funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău sediul central și președinte al Judecătoriei Chișinău este deținută de către magistratul Nicolae Șova.

Anterior, ZdG a scris că plenul CSM a propus Parlamentului R. Moldova numirea în funcția de judecător al CSJ, până la atingerea plafonului de vârstă a magistratului Nicolae Șova, însă în martie 2021 Parlamentului a respins candidatura judecătorului Nicolae Șova (Judecătoria Chișinău). În perioada 2018-2019 funcția de președinte al Judecătoriei Chișinău a fost exercitată de către magistratul Radu Țurcan.

Svetlana Uzun a fost desemnată de CSM pentru exercitarea interimatului funcției de președintă al Judecătoriei Cahul.

Astfel, potrivit CSM, interimatul funcției va fi exercitat până la completarea funcției în modul stabilit de lege.