Credite falsificate pe numele a 50 de persoane

Con­ta­bi­la şi casie­ra unei Aso­ci­a­ţii de Eco­no­mii şi Împru­mut din Unghe­ni sunt învi­nu­i­te de Pro­cu­ra­tu­ra Anti­co­ru­pţie de fals în acte şi dela­pi­da­rea ave­rii stră­i­ne.

Din actul de învi­nu­i­re întoc­mit de pro­cu­ro­ri reie­se că, învi­nu­i­te­le, având în ges­tiu­ne mij­loa­ce­le finan­ci­a­re ale Aso­ci­a­ţi­ei, au însu­şit apro­xi­ma­tiv 4 mili­oa­ne de lei de la Aso­ci­a­ţie şi depo­nenţii aces­te­ia în număr de pes­te 50 per­soa­ne. Pen­tru a ascun­de infra­cţiu­nea, con­ta­bi­la şi casie­ra Aso­ci­a­ţi­ei de Eco­no­mii şi Împru­mut din Unghe­ni au fal­si­fi­cat mai mul­te con­trac­te de împru­mut din nume­le per­soa­ne­lor fizi­ce, pre­cum că ar fi pri­mit cre­di­te de la Aso­ci­a­ţie.

Temei pen­tru por­ni­rea urmă­ri­rii pena­le a ser­vit actul de con­trol al Comi­si­ei Naţio­na­le a Pieţei Finan­ci­a­re, care a depis­tat nere­gu­li în acti­vi­ta­tea Aso­ci­a­ţi­ei.

Învi­nu­i­te­le nu mai acti­vea­ză în cadrul Aso­ci­a­ţi­ei, aces­tea au fost reţi­nu­te recent pen­tru 72 de ore, fiind pla­sa­te în izo­la­to­rul de detenţie pre­ven­ti­vă.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *