Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cine sunt cei patru judecători…

Cine sunt cei patru judecători numiți în fucție de Președintele Timofti

La propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, Președintele R. Moldova, Nicolae Timofti, a semnat, ieri, 4 mai 2015, decretele de numire în funcție a patru magistrați. Doi dintre aceștia au fost transferați de la alte judecătorii, iar alți doi au fost numiți judecători pe un termen de cinci ani.

Astfel, Oxana Mironov, care a activat până acum la judecătoria Dondușeni, a fost transferată la judecătoria Bălți. Anterior, prin Decretul Președintelui R. Moldova din 22 iulie 2014, Mironov fusese numită în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă.

Prin același decret prezidențial, Anatolie Rusu, fost judecător la judecătoria Edineț, a fost transferat la judecătoria  Ungheni. Rusu a fost numit, în decembrie 2005, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Edineț, iar în noiembrie 2007 acesta a fost numit, pe un termen de patru ani, în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Edineț. Prin Decretul Președintelui R. Moldova din 30 noiembrie 2010, Anatolie Rusu a fost numit în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă, iar în iulie 2012 acesta a obținut un nou mandat de patru ani pentru funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Edineț.

Pe un termen de cinci ani a fost numit judecător Mihail Chilari, la Judecătoria Râșcani. Proaspătul magistrat a absolvit, în martie 2015, cursurile de formare inițială a candidaților la funcția de judecător din cadrul Institutului Național al Justiției (INJ), obținând media generală de 8,85. Anterior Chilari a fost juristul unei societăți comerciale private.

Tot pentru un termen de 5 ani a fost numită judecătoare și Elena Bolocan, care urmează să activeze la judecătoria Călărași. La fel ca și Chilari, Elena Bolocan a absolvit cursurile de formare inițială a candidaților la funcția de judecător din cadrul INJ în martie 2015, obținând media generală de 9,79. În trecut Bolocan a deținut funcția de specialist principal în Direcția Apostilă a Ministerului Justiției, iar începând cu anul 2012 a fost consultant superior în Direcția Agent Guvernamental a aceluiași minister. La 30 septembrie 2013, Elena Bolocan a devenit asistent judiciar la Curtea de Apel Chișinău.