Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cât costa haşişul la un…

Cât costa haşişul la un şef de secţie din cadrul IGP

Un şef de secţie din cadrul Inspectoratului General al Poliției al MAI, a fost reţinut ieri, 12 ianuarie, de Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI, fiind bănuit de comercializarea de droguri şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

La 12 ianuarie 2017 în cadrul urmăririi penale au fost efectuate 8 percheziţii la domiciliul, biroul de serviciu şi alte locaţii în vederea stabilirii urmelor infracţiunii. La efectuarea acţiunilor de urmărire penală, pentru asigurarea ordinii publice, procurorii au fost asistaţi de către angajaţii Serviciului de Informaţii şi Securitate.

În urma măsurilor speciale de investigaţii şi acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că, la 28 decembrie 2016 în mun.Chișinău, com.Durleşti de către bănuit a fost pusă în circulaţie o cantitate de 95,347 grame de haşiş, ce reprezenta substanţă solidă de formă paralelipiped, contra sumei de 170 euro.

Ulterior, la 02 ianuarie 2017 în com.Durleşti acelaşi bănuit pune în circulație 286,85 grame de haşiş, ce reprezenta substanţă solidă de formă paralelipiped, contra sumei de 510 euro.

Procurorii anunţă că au pornit o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunilor de comercializare ilegală de droguri şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Surse ale Deschide.md au declarat că numele șefului Secției de la Direcția operațiuni Speciale al Inspectoratului Național de Investigații, care a fost reținut, este Ion Sârbu.