Biroul de Migrație a eliberat primele zece documente de călătorie pentru refugiaţi şi beneficiarii de protecţie umanitară

Pe 26 februarie, Biroul migrație și azil al MAI a demarat procedura de eliberare a documentelor de călătorie pentru refugiaţi şi beneficiarii de protecţie umanitară.

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a menționat: „Ne-am onorat obligațiunile asumate, lansând procedura de eliberare a documentelor de călătorie pentru beneficiarii de protecție în țara noastră. Vom întreprinde și în continuare acțiuni, orientate să asigure acestor persoane condiții de siguranță și integrare în societate.”
R. Moldova de mai mult timp acordă protecţie străinilor, viaţa cărora în ţara de origine este pusă în pericol în urma conflictelor militate sau persecuțiilor si discriminărilor.

În sistemul de azil al R. Moldova sunt 566 străini, dintre care 442 deja au statut recunoscut. Perioade diferite de timp aceștia erau privaţi de dreptul de a ieși din ţară, deoarece pentru categoriile respective de persoane nu se eliberau documente de călătorie recunoscute de alte state ale lumii.

Evenimentul de astăzi vine să lichideze aceste restanțe ale sistemului. În baza documentelor de călătorie, refugiaţii şi beneficiarii de protecţie vor putea călători peste hotarele R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *