Principală  —  IMPORTANTE   —   Avocații Marinei Tauber au contestat…

Avocații Marinei Tauber au contestat la CSJ decizia CA Bălți privind excluderea candidatei Partidului ȘOR din cursa pentru Primăria Bălți

Avocații Marinei Tauber au contestat duminică, 5 decembrie, la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia Curții de Apel (CA) Bălți care a menținut hotărârea instanței de fond privind excluderea candidatei Partidului Politic ȘOR din cursa pentru Primăria Bălți.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă deputatul Partidului Politic ȘOR Denis Ulanov ne-a comunicat că avocații Marinei Tauber, unul dintre cei doi candidați care urmau să se dueleze în turul doi de la Bălți, au contestat la ora 9:00 decizia CA Bălți care a menținut hotărârea instanței de fond prin care Tauber a fost exclusă din cursa pentru funcția de primar al municipiului Bălți.


Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC), în ședință extraordinară, duminică dimineața, 5 decembrie, la ora 6:20, cu 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de vot de la Bălți.

Decizia vine după mai multe ședințe de judecată care s-au desfășurat inclusiv pe parcursul ultimelor două nopți și în urma cărora Marina Tauber, unul dintre cei doi candidați care urmau să se dueleze în turul doi de la Bălți, a fost exclusă de Judecătoria Bălți din cursa electorală, iar Curtea de Apel a menținut decizia instanței de fond.

Pentru alegerea primarului municipiului Bălți CEC a tipărit 102 105 buletine de vot pe care apar numele celor doi contracandidați.

Cei doi candidați Marina Tauber și Nicolai Grigorișin au ajuns în turul doi al alegerilor locale noi de la Bălți, după ce la scrutinul din 21 noiembrie curent au obținut cele mai multe voturi.

Marina Tauber, Partidul Politic „Șor” – 15 918 de voturi (47,93%)
Nicolai Grigorișin, candidat independent – 6 951 (20,93%)