Avocat prins cu o mită de 3.000 de euro

Un avo­cat din capi­ta­lă a fost reţi­nut de ofi­ţe­rii CNA şi pro­cu­ro­ri, fiind bănu­it de tra­fic de influ­enţă.

Potri­vit denu­nţă­to­ru­lui, apă­ră­to­rul ar fi pre­tins şi pri­mit de la un cetă­ţean de ori­gi­ne stră­i­nă, 3.000 de euro, susţinând că are influ­enţă asu­pra pro­cu­ro­ru­lui de caz, în vede­rea deter­mi­nă­rii aces­tu­ia să cla­se­ze o cau­ză pena­lă por­ni­tă pe fap­tul unei eva­ziu­ni fis­ca­le.

Menţio­năm că, avo­ca­tul a per­fec­tat un con­tract de acor­da­re a asis­tenţei juri­di­ce, încer­când ast­fel să dea un aspect legal tra­fi­cu­lui de influ­enţă.

Urma­re a măsu­ri­lor spe­ci­a­le de inves­ti­ga­ţie şi a acţiu­ni­lor de urmă­ri­re pena­lă, băr­ba­tul a fost prins în fla­grant delict. Aces­ta este reţi­nut pen­tru 72 de ore, recu­nos­cut în cali­ta­te de bănu­it şi se află în Izo­la­to­rul de urmă­ri­re pena­lă al CNA.

O cau­ză pena­lă a fost por­ni­tă pe acest caz. Dacă va fi găsit vino­vat, bănu­i­tul ris­că închi­soa­re până la 6 ani sau amen­dă în mări­me de la 60.000 la 80.000 de lei. Con­du­ce­rea urmă­ri­rii pena­le este în ges­tiu­nea Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­ru­pţie.

De la înce­pu­tul anu­lui 2016, doi avo­ca­ţi au fost reţi­nu­ţi de către CNA pen­tru acte de coru­pţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul sa nu publicam sau sa ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ura de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *