Avocat prins cu o mită de 3.000 de euro

Un avocat din capitală a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurori, fiind bănuit de trafic de influenţă.

Potrivit denunţătorului, apărătorul ar fi pretins şi primit de la un cetăţean de origine străină, 3.000 de euro, susţinând că are influenţă asupra procurorului de caz, în vederea determinării acestuia să claseze o cauză penală pornită pe faptul unei evaziuni fiscale.

Menţionăm că, avocatul a perfectat un contract de acordare a asistenţei juridice, încercând astfel să dea un aspect legal traficului de influenţă.

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi a acţiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost prins în flagrant delict. Acesta este reţinut pentru 72 de ore, recunoscut în calitate de bănuit şi se află în Izolatorul de urmărire penală al CNA.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă închisoare până la 6 ani sau amendă în mărime de la 60.000 la 80.000 de lei. Conducerea urmăririi penale este în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

De la începutul anului 2016, doi avocaţi au fost reţinuţi de către CNA pentru acte de corupţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *