Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Au fost reținuți doi tineri,…

Au fost reținuți doi tineri, care transportau arme și muniții

Oamenii legii au depistat mai multe arme și muniții deținute și transportate ilegal.

Polițiștii au observat o unitate de transport de model „Subaru” care a virat de pe un lan din apropierea localității Cuzminii Vechi, raionul Fălești. La văzul patrulei, șoferul vehiculului a accelerat brusc.

În aceste condiții, polițiștii au stopat automobilul pentru verificări. În mașină se aflau doi tineri, în vârstă de 25 și, respectiv, 26 de ani, ambii locuitori ai satului Bumbăta, raionul Ungheni. Aceștia se comportau suspect, fapt, ce i-a determinat pe polițiști să inițieze un control mai riguros.

În urma controlului, pe bancheta din spate a fost depistată o armă de foc deținută ilegal, iar în portbagaj se mai afla o pușcă de vânătoare și mai multe muniții pentru care șoferul a prezentat actele necesare.

Armele erau transportate cu mari abateri de la legislație, cu încălcarea regulilor de deţinere, port și transport ale acestora.

Actualmente, cazul este cercetat de către Inspectoratul de poliție Fălești pentru elucidarea tuturor circumstanţelor. Armele vor fi supuse mai multor cercetări specializate pentru stabilirea provenienței și implicării acestora în diverse infracțiuni. Bărbatul riscă amendă de până la 5.000 de lei cu confiscarea armei deținute ilegal.