Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Astăzi va fi pronunțată sentința…

Astăzi va fi pronunțată sentința în cazul violurilor de la Internatul Psihoneurologic din Bălți

Astăzi, 22 august, urmează să fie pronunțată sentința în cazul dosa­rului vio­lu­ri­lor de la Inter­na­tul Psi­ho­ne­u­ro­lo­gic din Bălţi. Ședința de judecată începe la ora 16:00.

Acest caz a apă­rut în aten­ția publică în febru­a­rie 2013, când o bene­fi­ci­ară a inter­na­tu­lui și-a sunat rudele, anunțându-le că a fost vio­lată. Atunci, la faţa locu­lui, s-a depla­sat gru­pul ope­ra­tiv al Comi­sa­ri­a­tu­lui de poli­ție și pro­cu­rori din Bălți, recep­ționând plân­ge­rea vic­ti­mei, care a anun­țat că ar fi fost vio­lată de medi­cul care o tra­tează. Fiind supusă unei exper­tize psi­hia­trice, femeia a fost cali­fi­cată ca fiind res­pon­sa­bilă, fapt care a ser­vit drept temei pen­tru ini­ți­e­rea unei cauze penale în baza art. 171 Cod Penal al R. Mol­dova „Viol”. Ulte­rior, în tim­pul inves­ti­ga­ți­i­lor, au fost iden­ti­fi­cate și alte vic­time.

Pe 25 mai a.c., la Jude­că­to­ria din Bălți a avut loc ultima ședință pe acest dosar, după cum se anun­țase în pre­a­la­bil. La pro­ces a fost pre­zent incul­pa­tul Sta­ni­slav Flo­rea, pre­cum și avo­ca­tele ambe­lor părți. Pro­cu­rora Cris­tina Rimari a cerut pen­tru incul­pa­tul învi­nuit de viol 15 ani pri­va­țiune de liber­tate. Ședința s-a des­fă­șu­rat cu ușile închise. Însă, sen­tința a fost amânată până pe data de 22 august.

Pe 28 febru­a­rie 2013, a fost por­nită cauza penală de învi­nu­ire a lui Sta­ni­slav Flo­rea, con­form art. 171, alin 2 (a) CP (vio­lul săvâr­șit de către o per­soană care ante­rior a săvâr­șit un viol) şi art. 172 alin. 1 CP (acţiuni vio­lente cu carac­ter sexual). 16 bene­fi­ci­are ale inter­na­tu­lui îl acuză pe medi­cul tera­peut de viol.