Principală  —  IMPORTANTE   —   Angajații MAI, reținuți pentru contrabandă…

Angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane lei, de la piața „KM7” – cercetați penal și pentru contrabandă cu droguri

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că, urmare a expertizării mărfurilor introduse în țară ilegal, dispuse de procurorii PCCOCS, rezultatele au relevat și faptul că substanța solidă, cu aspect de praf, este heroină.

Pe piața neagră, costul acesteia ar cifra aproximativ 200 mii de lei.

„Ofițerii Serviciului Vamal s-au autosesizat și au pornit urmărirea penală pentru contrabandă și pentru păstrarea și transportarea drogurilor în proporții deosebit de mari.Investigațiile continuă și sub acest aspect, conexat la dosarul penal de bază, comunicat public la 10 noiembrie 2021”, se arată într-o notă informativă a Procuraturii.

Potrivit PCCOCS, urmare a documentării efectuate timp de 9 luni de Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, oamenii legii au stabilit faptul că mărfurile de larg consum erau introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai „grupării infracționale”, care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Pe 12 noiembrie curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au emis mandate de arestare pentru cele trei persoane, printre care doi angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) învinuite de contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane lei, de la piața „KM7” (Odessa, Ucraina).

La solicitarea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus plasarea în arest a acestora pentru un termen de 30 de zile.

Pe 10 noiembrie, trei persoane, printre care și doi angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost reținute de ofițerii SV și angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS), într-un dosar instrumentat în comun Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) pentru contrabandă cu mărfuri în valoare de 1,5 milioane de lei.