Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (doc) A fost făcută publică…

(doc) A fost făcută publică sentința în dosarul Filat

Pe portalul instanțelor judecătorești, cu mai multe zile în urmă, a apărut sentința integrală a dosarul ex-premierului Vlad Filat. Documentul are 265 de pagini. Acolo găsim și ultimul cuvânt al lui Filat.

Fiindu-i acordată posibilitatea de a depune declarații, Vlad Filat a menționat că, nu oferă explicații referitor la învinuirea incriminată, până când cauza penală intentată în privința sa nu va fi examinată în ședință de judecată publică. Totodată, în ultimul cuvânt inculpatul a menționat că, are semne de întrebare referitor la faptul că, la data de 13 octombrie 2015 la ora 17: 00 a fost depus un autodenunț, într-un volum foarte mare, nu la procuratură, dar la sediul denunțătorului, iar a doua zi se ia o mărturie de completarea iarăși la domiciliul unui martor și încă o mărturie, sau două mărturii din partea angajaților sau persoanelor afiliate denunțătorului. Cum s-a putut întâmpla ca pe data 13 octombrie 2015 seara să înceapă tot acest proces, iar pe data de 15 octombrie, deci, la o zi și jumătate, deja în Parlamentul R. Moldova, toate aceste informații care au fost oferite în acest autodenunț calomnios, să fie instrumentate, să fie probate și să fie prezentate într-o procedură ilegală de Procurorul General, în plenul Parlamentului, cerându-se ridicarea imunității și arestarea!? De fapt și lucrul care s-a întâmplat cu încălcarea multor prevederi legale pe parcursul a câtorva ore. Deci, acest element demonstrează foarte clar că nu este vorba de un dosar penal, este vorba de un proces de adminsitrare a probelor, este evident vorba despre un dosar politic cu scopul bine determinat de a fi izolat de societate și de a obține scopuri imediate sau pe termen mediu, inclusiv politice”, se arată în ultimul cuvânt al lui Vlad Filat.

Amintim că, la 22 februarie, un complet de judecători de la Curtea Supremă de Justiție, format din Vladimir Timofti, Nadejda Toma și Constantin Alerguș, au respins ca inadmisibile recursurile depuse de părțile din dosarul fostului premier Vladimir Filat, judecat pentru corupere pasivă și trafic de influență, condamnat de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare cu executare. „Inadmisibile. Recursurile sunt vădit neîntemeiate. Pronunţarea deciziei motivate la 23 martie 2017”, se precizează pe site-ul CSJ.

Vladimir Filat a fost condamnat la 27 iunie 2016 la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă și trafic de influență