Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   [VIDEO] Rezultatele audierii preliminare în…

[VIDEO] Rezultatele audierii preliminare în cazul uciderii lui Boris Nemțov

Stas Kriuchkov, jurnalist la postul de radio „Ekho Moskvy”:

„Am fost prezent la primele ședințe, care s-au desfășurat la tribunalul districtului militar de la Moscova. Ele au fost închise, cu măsuri serioase de securitate. Jurnaliștii nu au fost admiși la ședință, de aceea, informația ajungea la noi prin intermediul avocaților, care ieșeau în fața presei și raportau dacă demersurile lor erau acceptate sau nu. Unul dintre principalele rezultate a fost satisfacerea demersului părții acuzatului ca procesul să fie cu jurați, și a stabilit data – 24 august, ora 11:00…”, citează Hromadske.

Jurnalistul anunță că, potrivit avocatului presupusului killer, clientul acestuia are un nou alibi – pe data de 27 februarie 2015, la 16:00, el ar fi intrat în apartamentul său din Moscova, din care nu a ieșit până a doua zi, 28 februarie, ceea ce ar dovedi și convorbirile sale telefonice, dar și înregistrările camerelor de supraveghere, fixate pe scara, unde acesta s-a aflat pe parcursul perioadei date.

Pe 24 august instanța de judecată va selecta jurații dintr-un grup de 12 persoane. În prezent, în stare de arest se află presupusul ucigaș Zaur Dadaev, Khamzat Bach, care, potrivit anchetatorilor, a furnizat complicilor informații și trebuia să-i ajute, după comiterea crimei, să se ascundă, Temirlan Eskerhanov, care, după părerea anchetatorilor, a urmărit traseul lui Nemțov, precum și frații Anzor și Shadid Gubashev. Ancheta împotriva a cinci deținuți a fost finalizată.

Reamintim că Boris Nemtsov a fost împușcat mortal, la 27 februarie, pe podul Bolșoi Moskvorețki în inima capitalei ruse.