Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Proteste în Ucraina. Violențe…

VIDEO Proteste în Ucraina. Violențe între forțele de ordine și mii de manifestanți care au vrut să intre în Parlament, pentru a împiedica adoptarea unei legi fiscale

Foto: apostrophe.ua

Violențe între forțele de ordine și mii de protestatari care au vrut să intre în parlament, pentru a împiedica adoptarea unei legi fiscale ce vizează IMM-urile. Ușile clădirii au fost baricadate și a fost trimisă Garda Națională, scrie presa din Ucraina.

Potrivit site-urilor de știri ucrainene, circa 2.000 de oameni au cerut parlamentarilor să iasă din sediul legislativului și să fie deschise ușile din față. Au încercat chiar să forțeze intrarea, dar au fost respinși. Ușile au fost securizate cu șuruburi metalice, scrie Biziday.

Unul din liderii mulțimii a cerut ca președintele Zelenski să vină în fața lor. În curtea din față, au aprins artificii și fumigene. Traficul în centrul orașului este paralizat, iar în sprijinul poliției a fost trimisă Garda Națională.

Presa națională explică faptul că manifestația este coordonată de mișcarea SaveFOP, care militează pentru reducerea „poverii fiscale“ pentru IMM-uri. Acționează pentru retragerea unui proiect de lege prin care sunt amendate PFA-urile și IMM-urile care nu utilizează case de marcat și POS-uri pentru a ține contabilitatea firmelor. Respectivul proiect se afla în dezbatere chiar în ședința de astăzi, care a fost suspendată în jurul orei 15.