Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un diplomat rus, despre care…

Un diplomat rus, despre care se crede că avea legături cu agenția de spionaj FSB a Kremlinului, găsit mort în fața ambasadei din Berlin

FOTO: Profimedia Images

Un diplomat rus despre care se crede că avea legături cu agenția de spionaj FSB a Kremlinului a fost găsit mort în fața ambasadei din Berlin, au confirmat surse oficiale pentru Der Spiegel.

Bărbatul de 35 de ani, care a fost secretar secund al ambasadei rusești din 2019, a fost găsit mort în fața clădirii, pe data de 19 octombrie, în jurul orei 7:20. Știrea despre moartea sa a fost confirmată și a fost făcută publică abia vineri, 5 noiembrie.

Se presupune că bărbatul a căzut de la ultimul etaj al clădirii din cartierul Mitte, iar ambasada a numit incidentul un „accident tragic”, scrie Digi.

Nu a fost stabilită nicio cauză oficială a morții, deoarece ambasada a refuzat o autopsie. Pentru că bărbatul era diplomat, iar „accidentul” s-a petrecut pe terenul ambasadei, autoritățile germane nu au autoritate să efectueze o anchetă.

Corpul diplomatului a fost transferat între timp în Rusia.

Potrivit informațiilor Der Spiegel, diplomatul mort era înrudit cu un ofițer de rang înalt din FSB care conduce departamentul responsabil cu lupta împotriva terorismului.