Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Singura cerință pe care România…

Singura cerință pe care România trebuie să o îndeplinească pentru ridicarea vizelor de către SUA

Ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, a declarat că este nevoie ca România să știe care sunt elementele de refuz ale autorităților americane legate de cererile de viză pentru a putea face o campanie de informare astfel încât cei care nu îndeplinesc condițiile să nu aplice, menționând că aceasta este singura cerință pe care România mai trebuie să o îndeplinească, relatează Profit.ro.

Bogdan Aurescu a declarat la Antena 3 că este nevoie de un progres în cadrul programului Visa Waiver.

„Avem nevoie de progres în acest dosar și avem nevoie de sprijinul părții americane, că până la urmă este vorba de un obiectiv comun, așa cum este el trecut și în declarația comună privind parteneriatul strategic pentru secolul XXI din 2011 și reiterată în toate discuțiile pe care România le-a avut la cel mai înalt nivel și pentru asta avem nevoie să cunoaștem exact care sunt motivele care duc la respingerea anumitor cereri pe care unii cetățeni români le fac pentru această viză de scurtă ședere”, a afirmat Aurescu. El a menționat că România trebuie să știe care sunt aceste elemente de refuz ale autorităților americane, scrie News.ro.

„Am subliniat încă de la discuția pe care am avut-o în martie și voi relua această argumentație că este nevoie să știm aceste elemente de refuz care sunt la baza acestor respingeri ale cererilor de viză pentru că în felul aceasta putem să calibrăm o campanie de informare publică, de conștientizare publică în așa fel încât cei care aplică pentru o astfel de viză, dacă nu îndeplinesc condițiile pe care autoritățile americane le cer și le verifică în fiecare caz în parte, să nu aplice, pentru că este evident că cererea va fi respinsă”, a explicat ministrul Afacerilor Externe. Acesta a adăugat că aceasta este singura cerință care mai trebuie îndeplinită de România. “Aceasta este singura cerință pe care România mai trebuie să o îndeplinească, e vorba de o rată de refuz care să nu depășească 3%. Ori în momentul de față suntem suntem pe anul fiscal 2020, nu avem datele pentru anul fiscal american în curs 2021, suntem la un procent de 10,14%. E nevoie de această campanie de conștientizare publică pe care ne dorim să o demarăm, dar pe care nu am putut să o declanșăm până acum pentru că am vrut să cunoaștem exact care sunt aceste motive ale respingerii cererilor de viză”, a mai afirmat Bogdan Aurescu, citat de Profit.ro.