Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia înregistrează un nou record…

Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese provocate de COVID-19

Sursă foto: Profimedia Images

Rusia înregistrează un nou record de infectări și decese provocate de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 36 446 de noi cazuri de COVID-19 și 1 106 de decese provocate de virus, scrie Novaya Gazeta.

La Moscova au fost înregistrate 6 074 de infectări cu COVID-19. La Sankt Petersburg au fost confirmate 2 735 de cazuri cu noul coronavirus.

În lista regiunilor Federației Ruse cu cea mai mare creștere a cazurilor de infectări cu COVID-19 sunt: Samara (1 278) și Nijni Novgorod (762).

De la începutul pandemiei, numărul total de cazuri de COVID-19 în Rusia constituie 8 316 019.

Ministerul Sănătății din Rusia a aprobat un nou model de certificat de vaccinare COVID-19. Documentul va conține datele personale ale pacientului, informații despre vaccinare (numele medicamentului, data, locul procedurii), date despre contraindicațiile vaccinării, un cod QR.

Noul model de certificat de vaccinare va intra în vigoare pe 8 noiembrie curent.

Pe 20 octombrie, în legătură cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat „zile nelucrătoare” în țară în perioada 30 octombrie-7 noiembrie. În regiunile cu cea mai dificilă situație epidemiologică, „zilele nelucrătoare” au început de pe 23 octombrie. Putin a precizat că, dacă este necesar, restricțiile pot fi prelungite după 7 noiembrie.

Din cauza numărului mari de decese și infectări înregistrate în ultima perioadă în Rusia, universitățile vor trece la învățământul la distanță, iar vacanțele elevilor vor fi prelungite.