Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia înregistrează pentru a doua…

Rusia înregistrează pentru a doua zi consecutiv un număr record de infectări și decese provocate de COVID-19

Sursă foto: Profimedia Images

Rusia înregistrează pentru a doua zi consecutiv un număr record de infectări și decese provocate de COVID-19. Sâmbătă, 23 octombrie, în Federația Rusă au fost confirmate 37 678 de infectări cu noul coronavirus și 1 075 de decese provocate de virus, scrie Novaya Gazeta.

La Moscova, virusul a fost detectat la 7 803 de pacienți, adică cu 363 mai puțini decât cu o zi înainte. La Sankt Petersburg, au fost detectați 3 360 de pacienți infectați cu noul coronavirus.

În lista regiunilor Federației Ruse cu cea mai mare creștere a cazurilor de infectări cu COVID-19 sunt: Samara (997) și Nijni Novgorod (761).

De la începutul pandemiei, în Rusia au fost înregistrate 8 205 983 de cazuri de COVID-19, iar numărul total de decese provocate de virus a ajuns la 229.528.

Pe 20 octombrie, în legătură cu creșterea numărului de cazuri de COVID-19, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat „zile nelucrătoare” în țară în perioada 30 octombrie-7 noiembrie. În regiunile cu cea mai dificilă situație epidemiologică, „zilele nelucrătoare” au început de pe 23 octombrie. Putin a precizat că, dacă este necesar, restricțiile pot fi prelungite după 7 noiembrie.

Din 8 noiembrie urmează să fie introdus QR codul pentru a participa la evenimente sociale.

Totodată, din cauza numărului mari de decese și infectări înregistrate în ultima perioadă, universitățile vor trece la învățământul la distanță, iar vacanțele elevilor vor fi prelungite.