Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia: amenzi usturătoare pentru sabotarea…

Rusia: amenzi usturătoare pentru sabotarea presei

Duma de Stat a Federaţiei Ruse ar putea să majoreze, esenţial, amenzile acordate persoanelor publice pentru cazurile în care acestea ar refuza să acorde presei informaţiile solicitate sau o vor acorda cu întârziere sau eronată. O iniţiativă, în acest sens, a fost înaintată Dumei de către un grup de deputaţi din partea Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), scrie Regnum.ru.

Deputaţii LDPR îşi motivează demersul prin faptul că mass-media rusă semnalează tot mai multe cazuri de birocratizare a instituţiilor statului, când cinovnicii caută, sub diferite pretexte, să tergiverseze oferirea informației de interes public, să răspundă formal la solicitări, ori să refuze comunicarea cu presa.

„O astfel de situaţie pune în dificultate nu doar mass-media, dar încalcă drepturile consumatorilor de informaţie care, fie că nu o primesc la timp, fie că nu o primesc în general, ori sunt dezinformaţi”, notează autorii demersului, care solicită Dumei ca amenzile să fie majorate până la 25 – 30 de mii de ruble (350 -500 USD).