Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: DNA îl trimite în…

România: DNA îl trimite în judecată pe medicul Irinel Popescu. Procurorii îl acuză că a vrut să dea mită unor angajați din DNA pentru a-și rezolva un alt dosar

Sursa foto: adevărul.ro

Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România îl trimite în judecată pe directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, medicul Irinel Popescu. Procurorii îl acuză că a vrut să dea mită unor angajați din DNA pentru a-și rezolva un alt dosar, scrie Biziday.

Presa de peste Prut scrie că procurorii susțin că medicul Irinel Popescu ar fi oferit suma de 100 de mii euro organelor de urmărire penală din cadrul DNA, pentru ca în cauzele respective „să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce privește aplicarea unor măsuri asigurătorii) și în final soluții de netrimitere în judecată”.

DNA precizează că în ciuda acestor „încercări” inculpatul Popescu Irinel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: Irinel Popescu, director al Centrului de Chirurgie Generală si Transplant Hepatic „Dan Setlacec”, din cadrul Institutului Clinic Fundeni din București, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: în intervalul decembrie 2017 – februarie 2018, inculpatul Popescu Irinel, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, învestite cu instrumentarea și soluționarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat. Inculpatul ar fi fost dispus să ofere anchetatorilor suma de bani menționată mai sus, pentru ca în cauzele respective să se dispună măsuri procesuale favorabile acestuia (în ceea ce privește aplicarea unor măsuri asigurătorii) și în final soluții de netrimitere în judecată.

Ulterior, cu toate aceste „încercări”, la data de 31 martie 2021, inculpatul Popescu Irinel a fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.