Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: Cabinetul Ciucă a primit…

România: Cabinetul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului. La ora 15.00 are loc depunerea jurământului la Palatul Cotroceni

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Cabinetul Ciucă a primit votul de încredere al Parlamentului, cu o largă majoritate – 318 voturi pentru, mult peste cele 234 necesare. Întreg Executivul urmează să depună jurământul la Palatul Cotroceni, iar în această după amiază va avea loc o primă ședință de guvern. Noul cabinet din România va avea 20 de miniștri – 9 de la PSD, 8 de la PNL și 3 de la UDMR. În baza acordului politic încheiat de cele trei formațiuni, PNL va da primul premier, prin rotație, urmând ca PSD să dea următorul prim-ministru, scrie Biziday.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au dat votul de încredere, chiar și celor care nu ne-au votat. Vrem să depășim toate aceste probleme pe care le avem și le întâmpinăm din cauza crizei Covid. Mulțumindu-vă încă o dată, vă rog să ne dați voie să mergem să ne apucăm de treabă!”, a declarat Ciucă la finalul ședinței din Parlament.

Pentru a fi învestit, Guvernul Ciucă a avut nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari, scrie Digi 24.

Cabinetul Ciucă este susţinut de PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale, care au în total 321 de senatori şi deputaţi, ceea ce îi asigură o majoritate confortabilă pentru a trece de votul Parlamentului.

Marţi, 23 noiembrie, premierul desemnat a depus la Parlament lista cu miniştri şi programul de guvernare. Miercuri, miniștrii propuși au fost audiați în comisiile parlamentare și, deși discuțiile nu au fost lipsite de momente amuzante, au obținut toți aviz favorabil.