Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Răsturnare de situație în cazul…

Răsturnare de situație în cazul lui Novak Djokovic: „Tenismenul a fost arestat. Avocații săi se gândesc cum să răspundă”. Presa din Melbourne îl contrazice pe tatăl lui Djokovic: „Novak nu a fost arestat!”

UPDATE 11:30 Presa din Melbourne îl contrazice pe tatăl lui Djokovic: „Novak nu a fost arestat!”.
Audierea lui Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) s-a încheiat favorabil pentru sârb: judecătorul a întors decizia prin care acestuia i-a fost anulată viza și a dictat eliberarea din detenție a sportivului! Totuși, la două ore de la acel moment, au început să circule informații conform cărora sportivul ar fi fost arestat, infirmate de surse federale, transmite gsp.ro.

Surse federale și din tenis au transmis pentru publicația The Age că Djokovic nu ar fi fost, de fapt, arestat. Potrivit acestora, ministrul pentru Imigrare încă se gândește dacă să-i anuleze viza lui Djokovic sau nu. În jur de 12 polițiști din Victoria și câteva agenți privați de securitate se află acum la intrarea în parcarea clădirii unde se află Novak Djokovic și avocații săi. 


Tenismenul Novak Djokovic, care a intrat nevaccinat în Australia, a câștigat procesul de la Melbourne cu statul australian, în urma căruia a reprimit viza și poate participa la Australian Open în condiții de legalitate. Însă, la câteva ore după decizia judecătorului Anthony Kelly, liderul mondial ar fi fost arestat și riscă să fie deportat din Australia în aceeași zi în care a câștigat procesul.

Novak Djokovic a fost arestat și riscă să fie deportat din Australia, conform familiei sale

Informația a fost dezvăluită de tatăl sportivului, Srdjan Djokovic, pentru publicația The Pavlovic Today. La scurt timp, fratele său, Djordje, a confirmat scenariul în presa sârbă. Decizia de arestare a sportivului i-ar aparține ministrului Afacerilor Interne din Australia, transmite Digisport.

„A fost o noapte albă pentru întreaga familie, trecem prin momente dificile. Novak a arătat cât de perseverent este și cât de mult crede în idealurile sale, a luptat pentru el și pentru întreaga lume. Pe de altă parte, avem sistemul australian, judecătorul a luat decizia corectă bazată pe fapte, dar acum aflăm că ministrul Afacerilor Interne este mai presus de tribunale.

Novak a căzut într-un vortex politic serios, Australia e extrem de nemulțumită, trăiesc în condiții dificile create de pandemie și sunt izolați. Ce putem noi să facem este să ne implicăm și să transmitem știrea că ei vor să îl rețină din nou.

Novak este acum cu avocații săi și se gândesc la ce opțiuni au. Cred că este o mare înfrângere pentru autorități, au pierdut crezând că pot lupta împotriva întregului sistem. Novak a trecut printr-un amalgam de emoții, este într-o stare bună acum, dar trebuie să rămână calm și calculat.

Ar trebui să cadă la o înțelegere cu ei, deși nu cred că o va face. Vrea să insiste pentru justiție și adevăr până la final. A mers acolo să joace tenis, nu să se joace de-a politica”, a transmis fratele său. 

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a primit o scutire de la vaccinare pentru a intra în Australia după o infecție cu SARS-CoV-2 în 16 decembrie, spun avocații săi în documentele depuse sâmbătă la instanță. Avocații starului au spus că Dkokovic a avut COVID-19 în 16 decembrie, potrivit BBC, citat de Digi.

În documentele instanței publicate sâmbătă, avocații lui Djokovic au spus că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea COVID” de către Tennis Australia din cauza infecției sale recente.

În documente, avocații lui Djokovic au spus că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea Covid” de către Tennis Australia din cauza infecției sale recente.

Documentele precizează că certificatul consemna că, la 14 zile de la testarea pozitivă în decembrie, jucătorul „nu a avut febră sau simptome respiratorii de Covid-19 în ultimele 72 de ore”.

Scutirea lui Djokovic a fost acordată de două comisii medicale independente angajate de Tennis Australia, și statul Victoria, au susținut avocații.