Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele Ucrainei anunță despre descoperirea…

Președintele Ucrainei anunță despre descoperirea unui complot pentru o tentativă de lovitură de stat. Kremlinul neagă orice implicare

Sursa foto: Reuters

Ucraina a descoperit un complot pentru o tentativă de lovitură de stat, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, a declarat vineri, 26 noiembrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, în cadrul unei conferințe de presă, scrie Reuters.

Zelensky nu a oferit detalii despre eventuala tentativă de lovitură de stat și nu a acuzat statul rus de implicare, deși a anunțat în cadrul conferinței despre creșterea amenințării militare din partea Rusiei și a spus că Ucraina va fi pregătită pentru aceasta.

Potrivit Reuters, Kremlinul a negat orice implicare într-un eventual complot pentru lovitura de stat, declarând că nu are de gând să ia parte la astfel de acte.

Rusia și-a consolidat forțele în apropierea graniței cu Ucraina. Kievul, Statele Unite ale Americii și NATO și-au exprimat în ultimele zile îngrijorarea cu privire la un posibil atac rusesc – sugestie pe care Kremlinul a respins-o drept „falsă și alarmistă”.

„Avem provocări nu numai din partea Federației Ruse. Avem mari provocări în plan intern. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră în perioada 1-2 decembrie”, a spus Zelensky, menționând că Ucraina a intrat în posesia unor înregistrări audio despre o posibilă lovitură de stat.

Moscova și Kievul s-au acuzat reciproc de creșterea tensiunilor în ultimele săptămâni, stârnind temeri că conflictul de lungă durată dintre Ucraina și separatiștii susținuți de Rusia s-ar putea transforma într-un război deschis.