Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele României a decis să-l…

Președintele României a decis să-l desemneze drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe Nicolae Ciucă

sursa: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să-l desemneze drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe Nicolae Ciucă, fost ministru al apărării.

Declarația de presă a fost făcută joi, 21 octombrie, la Palatul Cotroceni, în urma consultărilor cu partidele și formațiunile politice parlamentare.

Tocmai am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare, consultări pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile de astăzi au fost considerabil mai bune, după părerea mea, decât ultimele discuții. Am reiterat la fiecare întâlnire că acum este nevoie de o soluție reală. Acum criza politică trebuie să se încheie! Acum este nevoie de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă și pe români! Trebuie să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni. Această criză a durat deja prea mult. Este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc și chiar dacă acum avem soluții pentru aceste chestiuni este nevoie de un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit.

În acest sens, am fost foarte mulțumit și bucuros că Partidul Național Liberal a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo în unanimitate un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul desemnat al României, Nicolae Ciucă a menționat că a înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate „pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a putea depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată să beneficieze de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde”.

Vom negocia cu toate forțele responsabile astfel încât într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim Guvernul și, de asemenea, să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât Guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament.

Guvernul Cioloș a fost respins după ce a reușit să strângă 88 de voturi „pentru” din necesarul de 234 de voturi pentru învestitură.