Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele ucrainean a semnat un…

Președintele ucrainean a semnat un decret care prevede renunţarea la stagiul militar obligatoriu în Ucraina de la 1 ianuarie 2024

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a semnat marţi un decret care prevede renunţarea la stagiul militar obligatoriu în Ucraina de la 1 ianuarie 2024 şi tranziţia armatei ucrainene la una alcătuită din militari profesionişti, informează agenţia de presă ukrinform.net.

Zelenski a sugerat, în acest sens, guvernului de la Kiev să adopte un set de proiecte de lege în domeniul apărării, care să fie transmise apoi parlamentului spre aprobare, conform Interfax Ucraina.

De asemenea, preşedintele ucrainean a salutat sprijinul diplomatic şi militar pentru ţara sa, „cel mai important începând din 2014”, în contextul temerilor legate de un potenţial atac armat rus asupra Ucrainei.

În ultimele săptămâni, Rusia a concentrat aproximativ 100 000 de militari în apropierea frontierei sale cu Ucraina şi şi-a intensificat exerciţiile militare, ceea ce a provocat în Occident îngrijorări privind o potenţială invazie rusă în ţara vecină.