Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Noi proteste de amploare sunt…

Noi proteste de amploare sunt anunţate în acest weekend la București

Mii de oameni protesteaza, miercuri,1 februarie 2017, in fata Guvernului fata de proiectele adoptate de Executiv privind gratierea si modificarea Codurilor penale. Sute de jandarmi protejeaza intrarile de la Palatul Victoria unde au fost trase grilaje metalice pentru a opri o posibila intrare a protestatarilor. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Proteste de amploare sunt anunțate în acest weekend, la București, România. În contextul în care vineri seara s-a încheiat a 11-a zi consecutivă de proteste, în care românii şi-au arătat nemulţumirea faţă de Executiv şi au cerut demisia Guvernului Grindeanu, scrie Mediafax.

Mai mult, duminică se planifică şi crearea „celui mai mare tricolor uman”. Cetăţenii sunt îndemnaţi să vină la manifestaţie îmbrăcaţi cu una dintre cele trei nuanţe alea drapelului naţional: roşu, galben sau albastru. „Continuăm protestele în același stil pașnic și creativ care ne-a făcut remarcați peste hotare! Apărându-ne drepturile, ne apărăm pe noi înșine!”, susțin protestatarii.

Site-ul agerpres.ro a făcut o sinteză a evenimenteor care s-au petrecut la București, în perioada 6-10 februarie: Ministrul Justiției, Florin Iordache, a demisionat joi din funcție, după ce protestele împotriva Guvernului au continuat, deși OUG de modificare a Codurilor penale a fost abrogată de Cabinetul Grindeanu duminica trecută. Președintele Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului pe tema modificărilor aduse de Guvern legislației penale, iar Curtea Constituțională a dezbătut mai multe sesizări legate de adoptarea OUG 13. Legislativul a dezbătut și respins moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR prin care solicitau prim-ministrului să își asume „eroarea” de a adopta ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale și a proiectului de lege privind grațierea și să demisioneze.