Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministrul Imigrării din Australia i-a…

Ministrul Imigrării din Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic

Alex Hawke, ministrul Imigrării din Australia, a decis anularea vizei lui Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP). Echipa legală a sârbului pregătește contraatacul, transmite gsp.ro.

Ministrul Imigrării din Australia și-a folosit puterea excepțională de decizie și a dictat în urmă cu scurt timp anularea vizei lui Novak Djokovic, anunță New Age, cotidian din Melbourne. În condițiile actuale liderul ATP va trebui să părăsească Australia în următoarele ore, astfel că participarea sa la Australian Open, turneu programat între 17 și 30 ianuarie, este puțin probabilă.

Cum ar putea scăpa Novak Djokovic În aceste momente, avocații lui Nole pregătesc contraatacul. Dacă nu contestă decizia în instanță sau dacă nu primește un verdict favorabil acolo, pe Djokovic îl așteaptă deportarea! În plus, dacă Djokovic nu are succes în apelul său, legile spun că acesta nu va mai putea primi altă viză vreme de 3 ani. Echipa de avocați a lui Djokovic speră ca audierile să aibă loc în weekend iar o decizie finală să vină cel târziu duminică, astfel încât Novak să poată participa la Australian Open. Cazul ar trebui să-i revină judecătorului Anthony Kelly, cel care a întors prima decizie de anulare a vizei, dar acesta l-ar putea trimite către Curtea Federală.

Viza lui Novak Djokovic a fost ANULATĂ: „A fost în interesul public”

În jurul orei 18:00 în Melbourne, Hawke a declarat: „Astăzi mi-am exercitat puterea de a-i anula viza domnului Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că a fost în interesul public să procedez așa. Decizia a venit după ordinele oferite de Curtea Federală pe 10 ianuarie, când precedenta anulare a vizei lui Djokovic fusese întoarsă pe motive de echitate procedurală. În luarea acestei decizii, am avut în considerare informații care mi-au fost furnizate de Departamentul Afacerilor Interne, Forțele de Frontieră și din partea domnului Djokovic. Guvenul Morrison este ferm angajat să protejeze granițele Australiei, în special în legătură cu pandemia de COVID-19”.

Djokovic s-a comportat bizar joi 

Începând de luni, când o instanță din Melbourne a întors decizia inițială prin care viza lui Djokovic a fost anulată, liderul mondial s-a antrenat în vederea participării la Australian Open, turneul său favorit, pe care l-a câștigat de 9 ori în carieră. 

La ședința de pregătire de joi, însă, Nole a avut un comportament ciudat. El rezervase un teren de antrenament pentru două ore, dar a întrerupt sesiunea după doar 30 de minute. Acest lucru a venit după ce preparatorul său fizic, Marco Panichi, i-ar fi arătat ceva pe telefon. Imediat, Djokovic a început să-și strângă bagajele și a părăsit terenul.