Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Mii de ruşi îşi iau…

Mii de ruşi îşi iau rămas bun de la Boris Nemţov

Mii de ruşi îşi iau în aceste clipe rămas bun de la politicianul de opoziţie Boris Nemţov. Oamenii au făcut coadă care se întinde mai bine de un kilometru pentru a-şi putea lua rămas bun de la opozantul Kremlinului, transmite svoboda.org.

La ceremonie au luat parte mai mulţi ambasadori străin la Moscova, însă potrivit sursei nu toţi oficialii europeni, prieteni ai politicianului defunct, au primit acces în Federaţia Rusă pentru al petrece pe Nemţov în ultimul drum. Europarlamentarul leton, Sandra Kalniete a primit interdicţie de a vizita această ţară. Vameşii din aeroportul „Şeremetevo”, din Moscova, unde a aterizat parlamentarul european, au anunţat-o pe Kalniete că vizita sa este „nedorită”. Spikerul, camerei superioare a Parlamentului polonez,Bogdan Borusewicz nu putut ajunge nici el în Moscova, deoarece autorităţile ruse iau interzis intrarea în ţară motivând că acesta ar fi un răspus la sancţiunile occidentale impuse Rusiei. Nici lui Alexei Navalnîi, un alt opozant rus, nu i-a fost permis să participe la panahidă, deoarece o judecătorie din Moscova nu a vrut să-i permită, obligându-l să-şi ispăşească cele 15 zile de arest administrativ.

Nemţov a fost omorât la data de 27 februarie, fiind împuşcat în centrul Moscovei în apropiere nemijlocită de Kremlin. Duminică 1 martie, peste 50 de mii de oameni au protestat împotriva acestei crime.