Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Klaus Iohannis vorbește despre atacurile…

Klaus Iohannis vorbește despre atacurile teroriste de ieri

„Atacurile teroriste care au avut loc ieri noapte pe Aeroportul Atatürk din Istanbul reprezintă o atrocitate. Zeci de oameni și-au pierdut viața și peste 140 au fost răniți, în urma unui act de cruzime îndreptat împotriva unor cetățeni nevinovați. Îmi exprim cele mai sincere condoleanțe pentru familiile îndurerate și suntem alături de cei care se luptă în acest moment pentru viața lor. Astfel de atentate trebuie să fie prevenite, iar țara noastră este și va rămâne în continuare un partener angajat în lupta internațională împotriva terorismului”, susține Klaus Iohannis, președintele României.

Amintim că ieri, pe aero­por­tul inter­națio­nal Ata­turk din Istan­bul, cel mai mare aero­port din Tur­cia, s-au produs două explozii. Explo­zi­ile au fost pre­ce­date de focuri de armă. Presa turcă rela­tează că aten­ta­tele s-au sol­dat cu 36 de morți și aproape 150 de răniți.

Trei ata­ca­tori s-au arun­cat în aer în fața punc­te­lor de con­trol de la ter­mi­na­lul de sosiri după ce poli­ția a des­chis focul asu­pra lor. Îna­inte de a declanșa explo­zi­ile, cei trei au des­chis focul asu­pra pasa­ge­ri­lor folo­sind pistoale-mitralieră. Pre­mi­e­rul Tur­ciei, Binali Yil­di­rim, a decla­rat că în spa­tele ata­cu­ri­lor s-ar afla gru­pa­rea tero­ristă „Stat Isla­mic” (Dáesh).

Din cauza aten­ta­te­lor, aero­por­tul inter­națio­nal Ata­turk a fost închis, fiind per­mise doar ate­ri­ză­rile avi­oa­ne­lor care se aflau deja în apro­pi­ere.