Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   În mesajul său de Anul…

În mesajul său de Anul Nou, Papa Francisc a lansat un apel pentru combaterea violenței împotriva femeilor: „A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu”

Sursa foto: Reuters

„Câtă violență este îndreptată împotriva femeilor! Destul! A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu, care de la o femeie a preluat umanitatea noastră – nu de la un înger, nu în mod direct, ci de la o femeie”, a declarat Papa Francisc sâmbătă, 31 decembrie, în mesajul său de Anul Nou, lansând un apel pentru combaterea violenței împotriva femeilor, scrie Reuters.

Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, a oficiat Liturghia de Anul Nou în Bazilica Sf. Petru în ziua în care Biserica Romano-Catolică marchează atât solemnitatea Sfintei Maria, cât și Ziua Mondială a Păcii.

Liderul de la Vatican și-a construit discursul de Anul Nou în jurul subiectelor maternității și femeilor – spunând că femeile sunt cele care „au ținut împreună firele vieții”.

„ (…) Și din moment ce mamele dăruiesc viață, iar femeile păstrează lumea, trebuie să facem cu toții eforturi mai mari pentru a promova mamele și pentru a proteja femeile. Câtă violență este îndreptată împotriva femeilor! Destul! A răni o femeie înseamnă a-l insulta pe Dumnezeu, care de la o femeie a luat umanitatea noastră – nu de la un înger, nu în mod direct, ci de la o femeie”, a declarat Papa Francisc.

De la începutul pandemiei de COVID-19, liderul de la Vatican s-a exprimat de mai multe ori împotriva violenței domestice – fenomen care ia amploare în tot mai multe țări.

Participarea publicului la Liturghia de Anul Nou a fost mai mică decât în ​​anii precedenți din cauza restricțiilor COVID. Italia, care înconjoară Vaticanul, a raportat vineri, 31 decembrie, un nou record de cazuri de infectare cu coronavirus – 144.243.