Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Grecia a aprobat administrarea celei…

Grecia a aprobat administrarea celei de-a patra doze a vaccinului anti-Covid

Foto: Getty Images

Autoritățile sanitare din Grecia au dat undă verde administrării celei de-a patra doze a vaccinului anti-Covid, deocamdată doar pentru persoanele cu sistem imunitar scăzut și cele care suferă de boli cronice grave, relatează Politico.

Comitetul Național de Vaccinare din Grecia a decis ca a patra doză a vaccinului anti-COVID să fie administrată între 3 și 6 luni de la a treia.

Deocamdată, vaccinul va fi administrat pacienților cu boli hematologice și oncologice care urmează tratament, persoanele care primesc medicamente imunosupresoare, primitorii de transplant și pacienții cu boli reumatismale sau insuficiență renală, scrie Digi.

Secretarul general la Ministerul Sănătății, Marios Themistocleous, a declarat pentru televiziunea locală că nu s-a discutat până acum despre extinderea celei de-a patra doze la restul populației, adăugând că speră că nu va fi nevoie de acest lucru.

„Administrarea celei de-a patra doze este ceva pentru viitor, bazată pe schimbarea datelor epidemiologice și clinice”, a spus șefa comitetului de vaccinare, Maria Theodoridou. Aceasta a adăugat că, pentru moment, prioritatea este vaccinarea populației cu toate cele trei doze.

Guvernul de la Atena urmează exemplul Israelului, prima țară care a aprobat vaccinarea cu a patra doză. Cu toate acestea, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) și-a exprimat marți îndoielile cu privire la necesitatea unei a patra doze a vaccinului anti-COVID, având în vedere că în prezent „nu există date care să susțină această abordare”.