Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Explozii și împușcături soldate cu…

Explozii și împușcături soldate cu zeci de morți și peste 100 de răniți la Istanbul

Două explozii s-au produs, marți seara, pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, cel mai mare aeroport din Turcia. Exploziile au fost precedate de focuri de armă. Presa turcă relatează că atentatele s-au soldat cu 36 de morți și aproape 150 de răniți.

Trei atacatori s-au aruncat în aer în fața punctelor de control de la terminalul de sosiri după ce poliția a deschis focul asupra lor. Înainte de a declanșa exploziile, cei trei au deschis focul asupra pasagerilor folosind pistoale-mitralieră. Premierul Turciei, Binali Yildirim, a declarat că în spatele atacurilor s-ar afla gruparea teroristă „Stat Islamic” (Dáesh).

Din cauza atentatelor, aeroportul internațional Ataturk a fost închis, fiind permise doar aterizările avioanelor care se aflau deja în apropiere.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Consulatul General al Republicii Moldova de la Istanbul au anunțat că depun eforturi de a stabili în colaborare cu autoritățile turce dacă printre victime sunt cetățeni moldoveni pentru a le acorda asistența necesară.

Pentru a facilita comunicarea cu cetățenii R. Moldova care s-ar fi putut afla în Aeroportul din Istanbul şi care ar putea avea nevoie de ajutorul autorităților moldoveneşti, în cadrul Consulatului a fost instituită o linie de urgență la următorul număr de telefon: +905350254276.