Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cum a fost prinsă „Bunicuța…

Cum a fost prinsă „Bunicuța Spintecătoare”, o criminală în serie din Rusia

În luna iulie, camerele de supraveghere dintr-un cartier al orașului St. Petersburg au surprins o imagine mai puțin obișnuită: o pensionară ieșea din apartamentul ei cu o cratiță în care se afla un cap de om. Tamara Samsonova, supranumită „Bunicuţa Spintecătoare”, este suspectată de 11 omoruri şi de canibalism, potrivit publicației tabloide The Daily Mail, citat de România Liberă.
Arestul şi crima recunoscută

Samsonova, în vârstă de 68 de ani, a fost arestată în luna iulie, după ce au fost găsite membre şi alte fragmente de cadavre în apropierea locuinţei pensionarei.

Tamara Samsonova a recunoscut că a ucis o bătrână în vârstă de 79 de ani, Valentina Ulanova, pe care o îngrijea. Criminala a spus că, după ce a omorât-o pe bătrână, i-a tăiat corpul cu ajutorul unui ferăstrău, potrivit presei din Rusia.

„Bunicuţa Spintecătoare” ar fi scos din apartament fragmente din corpul femeii acoperite în saci menajeri, iar capul, într-o cratiţă de gătit cu capac. Poliţiştii nu au găsit încă vasul cu capul femeii, care ar fi putut fi aruncat la gunoi şi dus la un depozit de deşeuri.

„Se zvoneşte că a fost găsit capul Valentinei în apropierea şcolii, dar nu este adevărat. Cred că Poliţia a dat startul zvonurilor, pentru că vor ca localnicii să se calmeze şi să uite de capul dispărut”, a spus o prietenă şi vecină a victimei Valentina Ulanova, Natalia Fedotovskaia, care a precizat că Samsonova a fost adusă de poliţişti în cartier, ca să le arate unde este capul femeii ucise.

Prietena victimei a mai spus că Poliţia a fost de acord cu înmormântarea, dar a respins incinerarea, pentru că este posibil să mai aibă nevoie de probe.

Cine a inspirat-o pe ”Bunicuța Spintecătoare”

O vecină a criminalei, Marina Krivenko, în vârstă de 53 de ani, a spus că nu a văzut-o niciodată pe Samsonova agresivă. „Nici măcar nu ridica tonul vocii”, a spus femeia.

Totuşi, Marina Krivenko crede că Samsonova este vinovată de toate crimele de care este suspectată. „Vedeam des femei şi bărbaţi tineri care locuiau cu chirie în apartamentul ei, iar acum Poliţia spune că unii dintre ei au dispărut… Ştiu că nu s-a dovedit nimic, dar nu mă pot abţine să nu mă gândesc că toate acele lucruri s-au petrecut de cealaltă parte a peretelui meu”, a spus Krivenko.

Vecina Tamarei Samsonova crede că femeia s-a inspirat din crimele lui Andrei Chikatilo, supranumit „Spintecătorul Roşu”, care a fost executat în anul 1994. „Se interesa de el şi de felul în care omora oameni”, a spus Krivenko.

Chikatilo a omorât, abuzat sexual şi mâncat cel puţin 55 de oameni, pe parcursul a peste 12 ani. Psihopatul obişnuia să violeze cadavrele victimelor, să le taie limbile, să le spargă timpanele şi să le scoată ochii, de care se temea că îi reţin imaginea.

”L-am omorât pe chiriașul meu. L-am tăiat în bucățele în baie”

Jurnalul Tamarei Samsonova este considerat un „puzzle” de poliţişti. Scris în limbile rusă, engleză şi germană, jurnalul conţine poezii, cântece, versuri răzleţe şi gânduri despre viaţă.

Însă, în paginile scrise de „Bunicuţa Spintecătoare” apare şi un pasaj macabru: „L-am omorât pe chiriaşul meu, Volodya. L-am tăiat în bucăţele cu un cuţit, în baie, i-am pus bucăţile de corp în pungi de plastic şi le-am aruncat în diferite locuri din cartierul Frunzensky”.

Citește și: Cel mai sincer psihopat din istorie, care a terorizat America: ”Urăsc nenorocita asta de nație umană”

Tehnica „spintecătoarei” ar fi fost otrăvirea sau drogarea victimelor. După ce ar fi intrat în comă, oamenii ar fi fost ciopârţiţi de Samsonova, potrivit unei teorii a anchetatorilor.

„Tamara Samsonova spune că, mai întâi, şi-a adormit prietena, după care a tăiat-o în mai multe bucăţi”, a spus anchetatorul Mikhail Timoshatov, despre omorârea unei alte victime, Valentina Ulanova.

De asemenea, criminala ar fi obişnuit să le scoată organele interne victimelor, în special plămânii. „Nu este exclus să fie canibală”, a spus o sursă din rândul anchetatorilor.

Misterul cadavrului fără cap, picioare şi mâini

Cu 12 ani în urmă, în acelaşi cartier, a fost găsit cadavrul unui bărbat de 44 de ani, fără cap, picioare şi mâini. Samsonova este suspectată de uciderea lui, întrucât bărbatul i-a fost chiriaş. În apartamentul „Bunicuţei Spintecătoare” au fost găsite probe, între care o carte de vizită a victimei, dar şi comentarii despre tatuajele pe care le avea, înscrise în jurnalul ei.
„Bunicuţa spintecătoare” din Rusia, cum a fost numită femeia de 68 de ani, arestată la sfârşitul lunii trecute ar fi şi canibală. Potrivit anchetatorilor, ea ţinea un jurnal în trei limbi – rusă, germană şi engleză – în care îşi povestea crimele, iar printre victimele ucise s-ar putea număra şi soţul ei. Bărbatul a dispărut în urmă cu zece ani, mai scrie presa internationala.