Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Compania germană BioNTech anunță că…

Compania germană BioNTech anunță că a început să lucreze la un vaccin pentru varianta Omicron a coronavirusului

Reprezentanții firmei germane BioNTech au anunțat luni, 29 noiembrie, că au început să lucreze la un vaccin împotriva Omicron, noua variantă de coronavirus detectată în Africa de Sud, scrie Reuters.

Dezvoltarea unui vaccin adaptat face parte din procedura standard a companiei pentru noile variante, precizează BioNTech.

„Primii pași ai dezvoltării unui potențial nou vaccin se suprapun cu cercetările necesare pentru a evalua dacă va fi necesar un nou vaccin”, a anunțat compania.

Varianta Omicron prezintă un risc global foarte mare de creștere, a avertizat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pe măsură ce mai multe țări au raportat cazuri, ceea ce a determinat închiderea frontierelor.

BioNTech a declarat vineri că se așteaptă la mai multe date de laborator în următoarele două săptămâni pentru a determina dacă este nevoie de un vaccin specific Omicron. 

Lista ţărilor unde este depistată varianta Omicron continuă să se mărească, fiind vorba mai ales de Europa, după ce primele cazuri au fost depistate în sudul Africii la începutul lunii noiembrie. Multe state au decis să suspende călătoriile în această regiune şi să instituie restricţii preventive.