Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Bulgaria a mobilizat 350 de…

Bulgaria a mobilizat 350 de militari la frontiera cu Turcia, pentru a contracara valul de migranți

Foto: Profimedia Images

Guvernul Bulgariei a anunţat luni trimiterea a 350 de militari la frontiera cu Turcia, pentru a ajuta Poliţia de frontieră în contextul creşterii numărului imigranţilor extracomunitari care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

„Începând de lunea aceasta sunt militari la frontiera bulgaro-turcă pentru a susţine poliţia de frontieră. Au fost trimise 350 de persoane cu circa 40 de unităţi de echipament”, a declarat ministrul bulgar al apărării, Gheorghi Panaiotov.

Mai mult de 6.500 de persoane intrate ilegal în Bulgaria, majoritatea originari din Afganistan, au fost arestate în perioada ianuarie-septembrie, de trei ori mai multe decât în aceeaşi perioadă în 2020, potrivit Ministerului de Interne bulgar.

Bulgaria se situează la frontiera terestră externă a Uniunii Europene (UE), pe drumul celor care vor să ajungă în Europa. Un gard din sârmă ghimpată, deteriorat pe alocuri, se întinde la frontiera bulgaro-turcă pe o distanţă de 259 de kilometri, notează AFP, citată de Digi.

Parlamentul bulgar a decis în august să trimită între 400 şi 700 de militari la frontierele Bulgariei cu Turcia şi Grecia, pentru a ajuta inclusiv la construcţia de bariere.

Cea mai săracă membră a UE, Bulgaria nu a primit niciodată solicitanţi de azil în număr mare, majoritatea plecând din această ţară înainte chiar de a primi un răspuns asupra statutului lor de refugiat.