Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Azerbaidjan a adoptat legea „cu…

Azerbaidjan a adoptat legea „cu privire la mass-media”, criticată dur de experții mass-media

Imagine simbol

În ciuda numeroaselor proteste din partea jurnaliştilor şi experţilor mass-media, la 30 decembrie, Milli Mejlis din Azerbaidjan a adoptat în a treia lectură o nouă lege „Cu privire la mass-media”, anunță Meydan TV.

Noua lege este formată din 9 capitole și 78 de articole și definește fundamentele organizatorice, juridice și economice ale activităților din domeniul mass-media, precum și regulile generale de primire, pregătire, transmitere, producere și difuzare a mass-media.

Menționăm că proiectul de lege a fost promulgat doar după ce a fost prezentat comisiilor parlamentare competente. Majoritatea articolelor din proiectul de lege au fost supuse criticilor din partea experților mass-media și a jurnaliștilor independenți.

Aceștia susțin că proiectul de lege contravine Codului deontologic al jurnaliștilor și articolelor relevante din Constituția Azerbaidjanului privind libertatea de exprimare, precum și obligațiile țării față de organizațiile internaționale.

Citiți și FOTO/ Mai mulți jurnaliști din Azerbaidjan au protestat împotriva unui proiect de lege cu privire la mass-media: „Contrazice Constituţia Republicii Azerbaidjan, CEDO şi alte tratate internaţionale”. Poliția a aplicat forța fizică

În ciuda angajamentelor asumate de Azerbaidjan, proiectul de lege nu a fost trimis Comisiei de la Veneția a Consiliului Europei pentru examinare.