Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile din Ucraina au adoptat…

Autoritățile din Ucraina au adoptat restricții anti-COVID mai dure pe fundalul creșterii dramatice a numărului de cazuri de coronavirus

Foto: Reuters

Restricții anti-COVID mai dure au intrat în vigoare luni, 1 noiembrie, în capitala Ucrainei, pe fundalul creșterii dramatice a numărului de cazuri de coronavirus. Astfel, accesul în restaurante, cafenele, săli de sport și centre comerciale este permis doar în baza certificatului de vaccinare sau dovada unui test COVID-19 negativ, scrie Reuters.

Totodată, personalul care lucrează în aceste locuri trebuie să fie vaccinat.

Autoritățile orașului Kiev au anunțat că mai multe echipe vor monitoriza respectarea măsurile de sănătate în transportul public.

În capitala ucraineană Kiev au intrat în vigoare luni, 1 noiembrie, restricții mai dure, în încercarea de a stopa o creștere a cazurilor de COVID-19, care afectează multe țări din Europa de Est, pe fondul cererii scăzute de administrare a vaccinurilor.

Până acum, Ucraina a înregistrat 2,94 milioane de cazuri de COVID-19 și 68 027 de decese.

Doar 7,4 milioane de oameni, sau mai puțin de o cincime din populația totală a Ucrainei – aproximativ 41 de milioane, sunt complet vaccinați.