Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile din Australia investighează dacă…

Autoritățile din Australia investighează dacă Novak Djokovic a mințit în declarația de intrare în țară. A spus că nu a fost în altă țară decât Serbia în ultimele 14 zile, dar postări de pe rețelele de socializare îl arată antrenându-se în Spania

Autoritățile din Australia investighează acum dacă jucătorul de tenis Novak Djokovic a mințit în declarația de intrare în țară. A spus că nu a fost în altă țară decât Serbia în ultimele 14 zile, dar postări de pe rețelele de socializare îl arată antrenându-se în Spania, înainte de Revelion, transmite Biziday.

Declarația a fost depusă pe 1 ianuarie, înainte de intrarea în Australia, de către agentul lui Djokovic, iar în aceasta este menționat că sportivul nu a călătorit în alte state decât Serbia, timp de 14 zile, înainte de intrarea în Australia, unde Djokovic a ajuns pe 4 ianuarie.

Presa australiană este cea care a publicat declarația.

Sursa foto: Biziday

Totuși, această informație este aparent contrazisă de postările de pe rețelele de socializare ale unei academii de tenis din Spania, care pe 31 decembrie a postat un filmuleț în care sportivul se antrena, alături de mesajul: „Confirmăm că Novak Djokovic este pregătit pentru Australian Open”, notează sursa citată.

Ulterior, academia respectivă a avut mai multe postări cu Djokovic, inclusiv una din 1 ianuarie în care menționează că o filmare a fost făcută în ziua anterioară.

Presa australiană notează faptul că toți călătorii care intră în țară sunt avertizați că oferirea de informații false este o infracțiune gravă, pedepsită cu până la 12 luni de închisoare. Astfel, în pofida victoriei în instanță de ieri, ministrul Imigrației din Australia încă își poate exercita dreptul de a anula din nou viza și de a-l expulza pe jucătorul sârb. Există temeri că ministrul ar putea lua în calcul chiar această situație legată de călătoria în Spania și de inadvertența din declarația sa de intrare în Australia, conform biziday.

Până atunci, Djokovic este liber să se înscrie la turneul Australian Open.