Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Apple a dat în judecată…

Apple a dat în judecată dezvoltatorul programului spion Pegasus

Apple a dat în judecată NSO Group, dezvoltatorul programului spion Pegasus, care a fost folosit pentru a spiona sute de politicieni, jurnaliști și oameni de afaceri din întreaga lume, scrie RBC cu referire la comunicatul companiei.

„Pentru a preveni abuzul și daunele ulterioare, cauzate utilizatorilor săi, Apple încearcă, de asemenea, să obțină interdicție permanentă pentru NSO Group de a utiliza orice software, servicii sau dispozitive Apple”, se arată în comunicat. Compania a solicitat, de asemenea, restituirea de către NSO Group a daunelor „pentru încălcări grave ale legilor federale și de stat ale SUA”.

În revendicare se conțin informații noi despre modul în care NSO Group a introdus spyware-ul Pegasus în gadgeturile utilizatorilor. În plus, există date noi despre ForcedEntry, o vulnerabilitate pe care compania a folosit-o pentru a virusa dispozitivele.

Potrivit Apple, NSO Group și clienții acestuia, ca urmare a unui atac asupra smartphone-ului unui utilizator, a obținut acces la microfonul acestuia, la camera foto, precum și la alte date personale. Pentru a trimite date dăunătoare pe dispozitiv, au fost create ID-uri Apple. Acest lucru a făcut posibilă instalarea Pegasus pe smartphone-ul victimei fără știrea acestuia, declară cei de la Apple și, de asemenea, acest lucru se face fără spargerea serverelor.

La sfârșitul lunii iulie 17 mass-media din întreagă lume au prezentat rezultatele investigației asupra proiectului Pegasus, care au confirmat că mii de oameni din întreaga lume au devenit ținte ale programului spion Pegasus. Clienți ai NGO Group, care a dezvoltat software-ul, au fost exclusiv guverne și servicii speciale, iar mulți politicieni, jurnaliști, apărători ai drepturilor omului și oameni de afaceri au fost spionați.

Cel puțin 2 mii de numere din Kazahstan au fost printre țintele Pegasus, printre care și conducerea de vârf a țării.

Sursa: Vlast