Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   44 de cazuri confirmate de…

44 de cazuri confirmate de SARS-CoV-2 Omicron au fost raportate de 11 țări din UE și Spațiul Economic European, anunță Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor

Până la 30 noiembrie curent, 44 de cazuri confirmate de SARS-CoV-2 Omicron au fost raportate de 11 țări din Uniunea Europeană și din Spațiul Economic European (UE/SEE) – Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Portugalia, Spania și Suedia, conform informațiilor din surse publice. Informația a fost prezentată de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).

Majoritatea cazurilor confirmate au un istoric de călătorie în țări africane, unele dintre ele au luat zboruri de legătură către alte destinații dintre Africa și Europa. 

Toate cazurile pentru care sunt disponibile informații cu privire la severitate au fost fie asimptomatice, fie au prezentat simptome ușoare. Până în prezent, nu au fost raportate cazuri grave sau decese printre aceste cazuri.

Potrivit ECDC, au fost raportate cazuri în nouă țări și teritorii din afara UE/SEE – Australia, Botswana, Canada, Regiunea Administrativă Specială Hong Kong, Israel, Japonia, Africa de Sud, Elveția și Regatul Unit.

CITIȚI ȘI: