Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   R. Moldova va primi un…

R. Moldova va primi un grant de 100 de milioane de euro din partea României. Acordul, semnat de cele două Guverne

R. Moldova va primi un grant de 100 de milioane de euro din partea României. Acordul dintre Republica Moldova și România privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară acordat țării noastre de către România a fost semnat vineri, 11 februarie, la Chișinău.

Documentul are drept scop consolidarea relațiilor de colaborare dintre cele două state prin intensificarea cooperării în sectorul energetic, transport și infrastructură de transport, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, lucrări publice și infrastructură, întreprinderi mici și mijlocii, independența mass-media, reforma administrației publice, afaceri interne, sănătate, educație, cultură și patrimoniu, cercetare și turism.

România și Republica Moldova au luat, de comun acord, măsurile necesare pentru realizarea proiectelor care să contribuie la: intensificarea cooperării,  dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană și racordarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană prin intermediul României; promovarea procesului de reforme în spirit european și susținerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova; impulsionarea dezvoltării, reducerea disparităților economice și sociale, precum și creșterea rezilienței Republicii Moldova la factorii destabilizatori.