Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ R. Moldova va primi…

DOC R. Moldova va primi 24,8 milioane de euro de la Banca Mondială pentru imunizarea populației. Șefa statului a promulgat Legea pentru ratificarea acordului de finanțare

Foto: Profimedia

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a promulgat Legea pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre R. Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”.

Astfel, Banca Mondială va oferi R. Moldova o finanțare adițională, în valoare de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, care are drept scop implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19, la nivel național. 

Pe 14 octombrie curent, Parlamentul a aprobat în lectura a doua proiectul pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”. Detalii aici.

Resursele financiare vor fi folosite pentru achiziționarea vaccinurilor pentru implementare a imunizării a circa jumătate din numărul populației. Totodată, banii vor fi investiți în sistemele lanțului frigorific, dezvoltarea sistemelor informaționale în sănătate, gestionarea deșeurilor medicale, precum și acordarea de asistență tehnică destinată fortificării capacităților de implementare a procesului de imunizare.

R. Moldova va putea achiziționa vaccinurile din diferite surse, inclusiv direct de la producători sau prin intermediul platformei COVAX și din alte state ce dispun de stocuri suplimentare de vaccinuri.

Pe 28 aprilie, Banca Mondială în Moldova anunța că a fost aprobată finanțarea adițională în valoare de 24,8 milioane euro pentru achiziționarea de vaccinuri.