Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ De la 1 ianuarie…

DOC De la 1 ianuarie 2022 alocațiile lunare de stat pentru participanții la cel de-al doilea război mondial ar putea fi majorate. Proiectul, avizat de Comisia parlamentară

Imagine simbol

Alocația lunară de stat pentru participanții la cel de-al doilea război mondial ar putea fi majorată. Un proiect în acest sens a fost elaborat de fracțiunea Partidului ȘOR și a primit raportul din partea Comisiei protecție socială, sănătate și familie pentru prima lectură.

Documentul înregistrat la Parlament de trei deputați ai Partidului Politic ȘOR, prevede majorarea cuantumului alocației lunare de stat, de la 950 lei la 1 250 lei, pentru participanții la cel de-al doilea război mondial în rândul militarilor care și-au satisfăcut serviciul militar în componența armatei de operații, detașamentelor și formațiunilor de partizani, foștilor deținuți în lagărele de concentrare fasciste, văduvelor Eroilor Uniunii Sovietice, persoanelor care au lucrat ca angajaţi civili în armata de operaţii în anii celui de-al doilea război mondial.

Proiectul înaintat de Partidul ȘOR:

În contextul noilor reglementări, va fi necesară alocarea suplimentară a mijloacelor financiare în valoare de 793800,00 lei. De alocația majorată vor putea beneficia 189 de persoane. Proiectul de lege urmează a fi adoptat de Legislativ,  în prima lectură.