12631535_968182016590120_3593773605559611471_n

Muzica militară din Moldova cucerește Europa

Orches­tra Pre­zi­den­ți­ală și for­ma­ția muzi­cală a Bri­gă­zii de Infan­te­rie Moto­ri­zată din Bălți încep un tur­neu în Ger­ma­nia în cadrul Fes­ti­va­lu­lui inter­națio­nal de muzică mili­tară „Musikparade-2016”.

Spec­ta­co­lul de debut va avea loc în seara aceasta în Chem­nitz, urmat de altele nouă în diverse col­țuri ale țării gazdă. Cei 35 de instru­men­tiști mili­tari vor evo­lua în peri­oada 28 ianu­a­rie – 14 febru­a­rie ală­turi de colec­tive muzi­cale mili­tare renu­mite din Europa, Asia și de peste ocean.Festivalul este con­si­de­rat ca fiind unul din­tre cele mai impor­tante eve­ni­mente cul­tu­rale mili­tare din Europa.

Orches­tra Pre­zi­den­ți­ală a R. Mol­dova a evo­luat pen­tru prima dată la acest fes­ti­val anul tre­cut.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

  • Ana­to­lie Mere­uta

    Multe tari din NATO au bune fam­fare mili­tare ,iar a noas­tra ar tre­bui sa par­ti­cipe la mai multe fes­ti­va­luri de acest tip in Turcia,Romania,Polonia sau Bul­ga­ria sau Grecia,dar mai sunt si altele,,,